Sweden | Select other Country

Fri frakt

Ren, stark vitamin K2 löst i olivolja

  • Ren vitamin K2 (menakinon MK-7) löst i kallpressad olivolja
  • Innehåller 100% av dagligt referensintag
  • Bidrar till att bibehålla normal benstomme och stödjer normal blodkoagulation
  • Små, mjuka och lättsvalda kapslar
  • Tillverkad under farmaceutisk kontroll

K-Pearls 75 mcg

Pharma Nord

60 st

Kr. 199.00

Relaterade produkter

[Ben & Leder|, Hjärta, Cirkulation och Kolesterol|, Tänder & Tandkött|, Vitaminer |]
Skriv ut
 Innehåll per dagsdos 1 kapslar   % DRI*
 Vitamin K2 MK-7 75 µg                100%

* DRI = dagligt referensintag

Produktfakta

Rekommenderad daglig dos:
1 kapsel. Kapseln sväljs hel eller tuggas.

Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas.

Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Nettovikt: 60 kapslar = 11 g

Ingredienser:
Olivolja
Gelatin (nötkreatur)
Fuktighetsbevarande medel: glycerol
Renat vatten
Vitamin K2 (menakinon).
Färgämne: järnoxid

Förvaring:
Förvaras i rumstemperatur.
Bör ej förvaras i direkt solljus.
Förvaras utom räckhåll för små barn.

Vad är K-Pearls?

Den mörkare färgen på K-Pearls gör dem lätta att skilja på från de ljusa D-PearlsK-Pearls är små, mjuka kapslar med 75 μg rent vitamin K2 (menakinon MK-7) i varje kapsel. Vitamin K2 är upplöst i kallpressad olivolja för optimal absorption. De små kapslarna gör att de är lättsvalda, men de kan också tuggas. K-Pearls ska tas tillsammans med en måltid.

All-trans MK-7
I naturen finns vitamin K både i trans- och cis-form, vilket beskriver molekylens struktur. Det är bara transformen av MK-7 som är biologiskt aktiv. Cis-formen har alltså inte någon biologisk aktivitet. K-Pearls innehåller en all-transform, vilket gör den mer biologiskt aktiv.

Vad är vitamin K?

K-vitamin tillhör gruppen fettlösliga vitaminer tillsammans med vitaminerna A, D och E.

K-vitamin upptäcktes av den danska biokemisten Henrik Dam 1929, en upptäckt som senare gav honom Nobelpriset. Vitaminet fick namnet vitamin K, där K står för koagulation vilket beskriver blodets viktiga förmåga att koagulera och hur lång tid det tar. Senare blev det känt att det finns två huvudtyper av vitamin K: fyllokinon (K1) och menakinon (K2). Dessutom finns en syntetisk version av vitamin K, menadion (K3), som normalt inte används i kosttillskott.

Vitamin K2 finns i olika former, från MK-4 till MK-14. MK-10 och högre är dock ovanliga. MK-numret avser längden på sidokedjan av så kallade isoprenenheter på vitamin K. I kosttillskott används vanligtvis bara MK-7 och MK-4.

Vitamin K2 MK-7 med dubbla kinon-ringar och en sidokedja med 7 isoprenenheter


Varför vitamin K2 MK-7?
Eftersom vitamin K2 MK-7 stannar kvar i kroppen längre än vad vitamin K1 och vitamin K2 MK-4 gör, anses MK-7-versionen vara mer effektiv. Både K1 och K2 MK-4 metaboliseras och utsöndras snabbt ur kroppen och vi har bara ett litet lager K-vitamin i lever, mjälte och lungor.

K-vitamin och ben
Vitamin K2 är särskilt viktigt för distributionen av kalcium i vår benvävnad. Vår benvävnad bryts kontinuerligt ner och byggs upp. Om det är nedbrytning eller uppbyggnad av benvävnad som dominerar beror på vår ålder, aktivitetsnivå och maten vi äter.

Det är särskilt vitamin K2 som deltar i transporten av kalcium i benvävnaden. De benbildande cellerna i benvävnaden kallas osteoblaster. Dessa celler producerar ett protein som heter osteokalcin, vilket aktiveras av vitamin K. Osteokalcin hjälper till att ta kalcium från blodet och blodkärlen, binda det i benvävnaden och därigenom bidra till att bibehålla en normal benstomme.

K-vitamin och koagulation
K-vitamin är också en nödvändig faktor i kroppens komplicerade koagulationsprocess. K-vitamin är nödvändigt för bildandet av protrombin och andra koagulationsfaktorer som kallas faktor VII, IX och X.

Bra källor till vitamin K2 från kosten

Livsmedel med vitamin K

I kosten finner vi vitamin K2 främst i animaliska livsmedel, så som kött, lever, ägg och mejeriprodukter. Men vitamin K2 finns även i fermenterade sojaprodukter, ost och surkål.

I animaliska livsmedel är innehållet av vitamin K2 övervägande i form av MK-4, medan bakterier huvudsakligen producerar MK-7-formen.

K-vitamin och tarmbakterier
Frukt och grönsaker som ger näring åt tarmens goda bakterier innehåller övervägande vitamin K1 framför vitamin K2. Men tarmbakterierna producerar lite vitamin K2, dock inte i tillräcklig mängd för att täcka kroppens behov. En fiberrik kost gagnar kroppens goda bakterier.

Hälsopåståenden

EUs myndighet för livsmedelssäkerhet (EFSA) har utvärderat bevis bakom produktens innehåll av vitamin K och har godkänt följande påståenden:

  • Bidrar till att bibehålla normal benstomme
  • Bidrar till normal blodkoagulation

Relaterede produkter

D-Pearls som innehåller D-vitamin, bidrar till normalt upptag av kalcium vilket vitamin K2 från K-Pearls använder till att bibehålla normal benstomme.


Bio-Fiber bidrar med lösliga och olösliga växtfiber.