Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Kan seniorer påverka sin livskvalitet?
  Kan daglig användning av två näringstillskott göra skillnad i äldre personers livskvalitet? Tydligen. Läs om den svenska studien där forskare fann att även efter 12 år hade deltagarna som tagit selen och coenzym Q10 flera fördelar.

  Förbättrad livskvalitet och stabil hälsa var resultatet av den banbrytande KiSel-10-studien där svenska forskare testat en kombination av selen och coenzym Q10 som under fem år gavs till en stor grupp friska äldre män och kvinnor. Tio år efter att studien avslutades, jämförde forskarna hälsotillståndet för de som tagit de två tillskotten med de som fick motsvarande placebo.

  Kosttillskottsgruppen klarade sig bättre

  Trots att ett decennium hade gått sedan forskarna och deltagarna tillkännagavs resultaten i den dubbelblinda ursprungliga studien, kunde forskarna fortfarande observera en signifikant skillnad mellan de som tagit tillskott och de som hade använt placebo. Efter ytterligare två år jämförde forskarna de två grupperna och fann återigen att de män och kvinnor som hade tagit selen och coenzym Q10 hade klarat sig bättre än sina motsvarigheter som fick placebo.
   

  Tolv uppföljningsstudier

  Kardiolog Urban Alehagen vid Linköpings Universitet ledde den ursprungliga KiSel-10-studien (publicerad i International Journal of Cardiology) och har tillsammans med sina forskningskollegor publicerat totalt 12 uppföljningsstudier baserat på de över 50 000 blodprover som samlades in under fyraårsperioden av studien. Var och en av de 12 studierna har givit dem övertygande bevis på att kombinationen av de båda näringsämnena är mycket användbar för att upprätthålla god hälsa.

  Fördelarna med SelenoPrecise och Bio-Qinon Active Q10

  SelenoPrecise innehåller organisk selenjäst med mycket god absorption. 88,7% av selenhalten i denna selenjäst absorberas i kroppen. Selen är en mineral som bidrar till normal funktion av sköldkörteln, immunsystemet och normal tillväxt av hår och naglar. Mer än 25 olika selenberoende enzymer i kroppen kräver närvaron av selen för att kunna utföra sina olika funktioner.

  Med Bio-Qinon Active Q10 får du högkvalitativt coenzym Q10 med dokumenterad biotillgänglighet och vitamin B2 (riboflavin). Coenzym Q10 är ett vitaminliknande ämne som finns i alla mitokondrier – cellernas energikraftverk. Riboflavin tillhör gruppen B-vitaminer och bidrar till att minska trötthet och utmattning samt bidrar till normal energiomsättning.

  Läs mer om SelenoPrecise Bio-Qinon Active Q10 GOLD