Fet fisk är en av få kostkällor till de långa hälsosamma omega-3-fettsyrorna eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA). Från exempelvis linfrön, chiafrön och rapsolja får vi i oss en annan omega-3-fettsyra, nämligen alfa-linolensyra (ALA), som i kroppen kan omvandlas till EPA och DHA. Denna omvandling sker i begränsad mängd och därför är det bra att få i sig EPA och DHA direkt. Tidigare var fiskolja den självklara källan till EPA och DHA i kosttillskott. Men nu finns det bra alternativ även för vegetarianer och veganer.
Omega 3 Phyto är ett vegetabiliskt alternativ till fiskolja, produkten innehåller hälsosamma omega-3-fettsyror från mikroalger och chiaolja. Chiaoljan tillför ALA, som bidrar till att bibehålla normala kolesterolnivåer3. Mikroalgerna innehåller EPA och DHA, vilka bland annat bidrar till normal hjärt-1 och hjärnfunktion2 samt till att bibehålla normal syn2. Om man äter för lite fet fisk är det svårt att få i sig tillräckliga mängder av EPA och DHA, Omega 3 Phyto är en enkel lösning på detta problem.
|