Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Ditt hjärta behöver omega-3 – får du tillräckligt?
  Omega 3 Phyto, Pharma Nords nya veganska kosttillskott, är ett utmärkt val för personer som vill ha alla fördelar med omega-3 men samtidigt undvika ingredienser av animaliskt ursprung.

  Fet fisk är en av få kostkällor till de långa hälsosamma omega-3-fettsyrorna eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA). Från exempelvis linfrön, chiafrön och rapsolja får vi i oss en annan omega-3-fettsyra, nämligen alfa-linolensyra (ALA), som i kroppen kan omvandlas till EPA och DHA. Denna omvandling sker i begränsad mängd och därför är det bra att få i sig EPA och DHA direkt. Tidigare var fiskolja den självklara källan till EPA och DHA i kosttillskott. Men nu finns det bra alternativ även för vegetarianer och veganer.

  Omega 3 Phyto är ett vegetabiliskt alternativ till fiskolja, produkten innehåller hälsosamma omega-3-fettsyror från mikroalger och chiaolja. Chiaoljan tillför ALA, som bidrar till att bibehålla normala kolesterolnivåer3. Mikroalgerna innehåller EPA och DHA, vilka bland annat bidrar till normal hjärt-1 och hjärnfunktion2 samt till att bibehålla normal syn2. Om man äter för lite fet fisk är det svårt att få i sig tillräckliga mängder av EPA och DHA, Omega 3 Phyto är en enkel lösning på detta problem.

   

  Fisk får omega-3 från alger

  Anledningen till att feta fiskar är rika på omega-3-fettsyrorna EPA och DHA är att de äter mikroalger som innehåller omega-3. Omega-3 från alger har därför samma hälsofördelar som när det utvinns från fisk, men i veganvänlig form och utan smak av fisk.

   

  Bra för miljön – och ditt hjärta

  Vegetabilisk omega-3 utvinns direkt från algerna själva med hjälp av en miljövänlig process som bevarar oljans näringsmässiga egenskaper. Detta säkerställer ett omega-3-tillskott helt utan animaliska ingredienser. Samtidigt stödjer du din hjärtfunktion1 genom att bibehålla rätt mängd EPA och DHA i blodet.

   

  Unik vegetabilisk kapsel

  Kapslarna som omsluter Omega 3 Phyto är Pharma Nords egenutvecklade vegetabiliska mjukgelskapslar (Phytocaps). De är tillverkade av potatis, ärtor och fermenterad majs och har samma skyddande egenskaper som den traditionella gelatinkapseln. Tekniken som använts för att tillverka kapslarna har Pharma Nord ägnat flera år till att utveckla för att kunna erbjuda veganska och helt naturliga kapslar som samtidigt lever upp till företagets strikta kvalitetskrav.

   

  Tillverkat i Danmark

  Alla Pharma Nords produkter tillverkas i Danmark under dansk farmaceutisk kontroll. Det innebär att det finns full dokumentation från början till slut. Därmed kan du känna dig trygg med att preparatet är effektivt, säkert och av hög enhetlig kvalitet - varje gång.

  1. Den gynnsamma effekten uppnås vid daglig konsumtion av minst totalt 250 mg EPA och DHA.
  2. Den gynnsamma effekten uppnås vid daglig konsumtion av minst 250 mg DHA.
  3. Den gynnsamma effekten uppnås vid daglig konsumtion av minst 2 g ALA.