Expertgrupp rekommenderar nu glukosamin som läkemedel för behandling av knäledsartros.

Glukosamin är ett säkert och effektivt läkemedel för behandling av knäledsartros.

Detta är nu fastslaget i en ny rapport från en internationell och ledande expertgrupp *, vilken också rekommenderar produkten som en grundläggande behandling för artros i knäna.
Fokus har varit att optimera behandlingen av artros, och expertgruppen har därför tagit fram riktlinjer för läkare, vilka omfattar nyttan av att banta vid eventuell övervikt, fördelen med ett träningsprogram och att hålla sig aktiv, att pröva inläggssulor, akupunktur och aquaterapi - och sedan farmakologisk behandling av artros i knäna. Här rekommenderar expertgruppen glukosamin av läkemedelskvalitet som en förnuftig - och inte minst säker - basbehandling av smärta och ledfunktion vid artros.

Denna rekommendation är särskilt intressant, eftersom den kommer från ESCEO, som har samlat en panel bestående av 13 internationella experter inom reumatologisk, klinisk epidemiologi och klinisk forskning. Det är en ideell organisation, som bedriver rådgivning för läkare och förser dem med den senaste kliniska forskningen inom ben-, led- och muskelbesvär.

Glukosamin Pharma Nord
är ett läkemedel vid mild till måttlig knäledsartros. Läkemedlet Glukosamin Pharma Nord lindrar symtom vid lätt till måttlig knäledsartros. Innan behandling med Glukosamin Pharma Nord, bör du kontakta din läkare för att utesluta förekomst av ledsjukdom som kräver annan behandling.

Dosering: Vuxna och äldre; Vanlig dos är 1 kapsel 3 gånger per dag (motsvarande 1200 mg glukosamin). Alternativt kan du ta alla tre kapslar på en gång. Kapseln / Kapslarna ska tas med ett helt glas vatten.

Glukosamin Pharma Nord finns receptfritt på apotek och i välsorterad hälsofackhandel.

Storlek: 90 kapslar.

*Ref.
Bruyère O, et al. An Algorithm Recommendation for the Management of Knee Osteoarthritis in Europe and Internationally: A Report From a task Force of the European Society for Clinical and Economic Aspects of Osteroporosis and Osteoarthrisis (ESCEO). Seminars in Arthritis and Rheumatism 2014. E-pub ahead of print.

Vad är artros?

Osteoartrit är en sjukdom där ledbrosket bryts ner av olika skäl. Det har inte nödvändigtvis något med förslitning att göra. Faktum är att regelbunden motion och korrekt användning av lederna hjälper till att bibehålla brosket.

Friska knän med intakt brosk underhålls regelbundet. Med tiden kan det uppstå en nedbrytningsprocess, och det orsakar att benändarna skaver mot varandra när brosket långsamt försvinner.

När detta sker kompenserar benvävnaden, vilket skapar smärta eller minskad rörlighet då det bildas sporrar eller osteofyter.

Det kan finnas flera orsaker till artros som t.ex. fetma, ålder, genetiska förutsättningar, felaktig belastning på leder och dåliga eller monotona arbetsställningar.

Sväljvänliga kapslar:

Kapselns släta yta gör den lätt att svälja.

Kapseln kan lätt delas och innehållet omröras i ett glas saft eller yoghurt.

Innehåller inga tabletthjälpämnen

Kontroll på ditt blodsocker?

Ett stabilt blodsocker är viktigt för ditt totala välbefinnande. Det innebär också en stabil transport av glukos (socker) till cellerna. När vårt blodsocker är stabilt går det längre tid mellan anfall av sockerbegär, eftersom hjärnan aktiveras och inte behöver uppmana till nytt sockerintag.

Man kan känna igen en bristande glukosomsättning på trötthet, nervositet, irritation, darriga händer och energilöshet!

Dessa symtom gör att vi ofta behöver ett snabbt mellanmål, vilket i sin tur kan få vikten att öka.

Krom bidrar till att bibehålla kroppens normala blodsockernivåer. Pharma Nord producerar Bio-Chrom med upp till 10 gånger bättre biotillgänglighet.