Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Varför blir vi kalla om händer och fötter?
  Kroppens cirkulationssystem ansvarar för att skicka blod till kroppens olika delar. Förutom att förse kroppen med syre och näringsämnen för blodet även med sig värme.

  Om blodcirkulationen till specifika delar av kroppen minskar kan man uppleva symptom på dålig blodcirkulation, inklusive kalla händer och fötter. I och för sig är inte reducerad blodcirkulation någon sjukdom och behöver inte vara farligt, men det kan orsaka problem i det dagliga livet.

  Vid symptom på dålig blodcirkulation bör läkare konsulteras för att utesluta underliggande tillstånd.

  Växtextrakt från tempelträdet

  Ginkgo biloba har en lång tradition i kinesisk medicin och har länge använts för att förbättra blodcirkulationen. Ginkgo biloba är ett växtextrakt från tempelträdet med samma namn som växtextraktet, Ginkgo biloba.

  Extrakt av Ginkgo biloba göras från både frön och blad, men eftersom bladen har den högsta koncentrationen av aktiv substans är det extrakt av bladen som mestadels används.

  Hur kan Ginkgo biloba förbättra cirkulationen?

  De biologiskt aktiva växtsubstanser som finns i Ginkgo biloba heter Ginkgolider. Ginkgolider är kända för att expandera blodkärlen och förhindra blodplättar från att klibba ihop.

  Eftersom trånga blodkärl och klibbiga blodplättar gör det svårt för blodet att nå bland annat fingrar och tår är det förståeligt varför Ginkgo biloba kan ha en god effekt på blodflödet till händer och fötter och därmed göra dem mindre kalla.

  Att Ginkgo biloba kan göra blodet lite mer "flytande" bekräftas i vetenskapliga studier som har dokumenterat Ginkgo bilobas effekt på cirkulation.

  Exempel på hur Ginkgo biloba förbättrar blodcirkulationen:

  Utan användning av Ginkgo biloba:
  På 10 minuter stiger hudtemperaturen från ca. 12,6 till ca. 20 grader

   

  Med användning av Ginkgo biloba:
  På 10 minuter stiger hudtemperaturen från ca. 13,8 till 30,9 grader

  Termofotografier visar blodflödet i händerna på en person innan och efter användning Ginkgo biloba. Händer som har varit i 7 grader kallt isvatten under 2 minuter, har fotograferats med värmekamera. Detta upprepas efter 10 minuter.

  Läs mer om Bio-Biloba här