Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Unika forskningsresultat ger utnämningen årets hjärteprodukt
  Svenska folket har sagt sitt - SelenoQ10 har korats till den prestigefyllda utnämningen årets hjärteprodukt i Swedish Health Awards 2017. Återigen har en produkt från Pharma Nord, baserad på vetenskapliga resultat, belönats med en utmärkelse.

   

  Kvalitetsprodukter avgörande vid forskning

  SelenoPrecise och Bio-Qinon Q10, de preparat som finns i kombinationsprodukten SelenoQ10, valdes specifikt av forskarna bakom den banbrytande svenska studien KiSel-10, där hälsoparametrar och livskvalitet hos äldre människor studerades.


  Det är avgörande för resultatet i dubbelblinda, placebokontrollerade studier som KiSel-10 att de aktiva substanserna tas upp i blodet för att uppnå den förväntade effekten. Forskare väljer produkter från Pharma Nord till vetenskapliga studier eftersom produkterna är väldokumenterade med bevisad biotillgänglighet och effekt.

  Här kan du läsa mer om varför Pharma Nords produkter är av högsta kvalitet.

   

  Kroppens naturliga energi

  Coenzym Q10 är ett ämne som är avgörande för cellernas energitillverkning i hela kroppen.

  Ämnet produceras i levern men den kroppsegna tillverkningen minskar med ökande ålder. Forskare valde att använda Bio-Qinon Q10 från Pharma Nord i studien Q-Symbio där patienter från sju länder deltog, varav Sverige var ett av dem.

   

  Livsnödvändigt spårämne

  Visste du att selenhalten är låg i Sveriges jordbruksmarker? Det är därför intaget av detta livsnödvändiga näringsämne inte är optimalt hos den svenska befolkningen.

  Nyligen samlades forskare från hela världen på den stora vetenskapliga selenkonferensen Se17 i Stockholm. Selenexperterna diskuterade betydelsen av selen för hälsan och presenterade de senaste vetenskapliga resultaten. Selen stödjer mer än 25 selenberoende enzymer (selenoproteiner). Dessa proteiner spelar en viktig roll för band annat immunsystemets normala funktion och skyddar cellerna mot oxidativ stress.

   

  SelenoQ10 används i svensk forskning

  En av de studier som fick mycket uppmärksamhet på Se17-konferensen var den svenska studien KiSel-10. I denna studie användes Bio-Qinon Q10 och SelenoPrecise från Pharma Nord till de deltagare som fick aktiv substans, d.v.s. de preparat som ingår i den prisbelönta produkten SelenoQ10.
   

  Läs mer om SelenoQ10 här