Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Svensk selenforskning åter i rampljuset
  Mineralen selen är ett livsviktigt ämne som behövs för att skydda kroppen, men vi får i oss för lite enligt svensk forskning som presenteras i Aftonbladet. Läs vidare för att ta del av varför detta spårämne är så viktigt för din hälsa.

  I den nypublicerade artikeln benämns selen som ”superämnet”, vilket behövs för flertalet livsviktiga kroppsfunktioner. Selen behövs bland annat för att skydda cellerna mot oxidativ stress och bidrar till immunsystemets normala funktion. I Sverige ligger våra blodnivåer av ämnet lägre än i andra delar av världen eftersom jordarna i norra Europa är fattiga på selen. Fler och fler studier visar på fördelarna av att få i sig ett optimalt intag.

   

  Sveriges jordar är selenfattiga

  I Sverige, precis som många andra delar av Europa, finns det väldigt lite selen i jordbruksmarkerna. Därför innehåller grödor odlade i dessa regioner mindre selen än grödor från andra delar av världen. Livsmedelsverket rekommenderar ett intag av 50-60 mikrogram selen per dag, medan de beräknade genomsnittliga intagen i Sverige är 40-50 mikrogram.

  Artikeln i Aftonbladet belyser att forskare förespråkar ett selenintag på strax över 100 mikrogram dagligen. En av studierna som nämns i artikeln är den svenska banbrytande studien KiSel-10 där produkter från Pharma Nord användes.

   

  Över 75 publicerade studier

  Pharma Nord ligger i framkant när det kommer till forskning och utveckling av selen. Den patenterade selenjästen SelenoPrecise från Pharma Nord har hittills ingått i 75 studier, däribland KiSel-10-studien som publicerades i den ansedda tidskriften International Journal of Cardiology. I KiSel-10-studien fick deltagarna utöver SelenoPrecise även Bio-Qinon Active Q10 från Pharma Nord.

  SelenoPrecise är ett av de mest väldokumenterade selenpreparaten och forskning bekräftar hög och stabil kvalitet, säkerhet och god absorption. Detta är den främsta anledningen till att SelenoPrecise efterfrågas till vetenskapliga studier och forskningsprojekt världen över.

   

  Organiskt bundet selen tas upp bäst av kroppen

  Väljer man att komplettera kosten med ett selentillskott är det viktigt att det selen som finns i produkten också tas upp av kroppen. SelenoPrecise innehåller organiskt bundet selen i form av selenjäst som absorberas mycket bra i kroppen. Studier dokumenterar att så mycket som 88,7% av seleninnehållet i produkten når blodet.

  Här kan du läsa mer om SelenoPrecise