Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Stabilt blodsocker kan göra dig mer utvilad
   

  Ny forskning visar fyra faktorer som är viktiga om man vill känna sig pigg och alert. Stabilt blodsocker är en av dem och det kan därför vara en bra idé att ta ett kromtillskott, men tänk på att välja ett väldokumenterat preparat.

  En ny amerikansk studie har hittat lösningen till att vakna utvilad. Sömnforskaren Raphael Vallat från Center for Human Sleep Science, University of California, Berkeley, ligger bakom studien som genomfördes på 833 personer och publicerades i tidskriften Nature Communications i november. Studien drar slutsatsen att följande faktorer är kopplade till att vakna utvilad:

      • Fysisk aktivitet dagen innan
      • God sömn under natten
      • Frukost rik på komplexa kolhydrater
      • Lågt blodsockersvar efter frukost

   

  Långsamt upptag av glukos är bäst

  Anledningen till att det ska vara just komplexa kolhydrater, och inte av den enkla typen, är att de hjälper till att hålla blodsockret stabilt. Komplexa kolhydrater tar längre tid för kroppen att bryta ned. När kolhydrater bryts ner långsamt utsöndrar kroppen en lämplig mängd insulin, vilket säkerställer ett jämnt och bra upptag av glukos i cellerna. Enkla kolhydrater, som bryts ned snabbt, leder istället till stora svängningar i blodsocker och insulinutsöndring.

   

  Ta hjälp av krom

  Utöver att välja komplexa kolhydrater framför enkla, kan du även ta ett kromtillskott för att hålla blodsockret stabilt. Mineralet krom bidrar till att bibehålla normala blodsockernivåer, och även till en normal metabolism av makronäringsämnen, det vill säga fetter, kolhydrater och proteiner.

   

  Välj en dokumenterad produkt

  Det är stor skillnad i kvalitet och absorption av olika krompreparat. Bio-Chrom från Pharma Nord innehåller den patenterade organiska kromjästen ChromoPrecise som har använts i flera vetenskapliga studier. En av dessa studier utfördes av forskare vid Charles University i Prag, som valde att använda just Bio-Chrom till sin kvalitetsstudie som publicerades i tidskriften Biological Trace Element Research 2006.

  Preparatet tillverkas enligt farmaceutiska riktlinjer och har dokumentation för dess upptaglighet (upp till 10 gånger bättre än andra kromkällor). Bio-Chrom är därför ett bra val om du vill ha en väldokumenterad kvalitetsprodukt som kroppen lätt kan ta upp.