Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Ny vetenskaplig upptäckt: Här är receptet för livskvalitet på äldre dar
  På ett helt naturligt sätt och med hjälp av två viktiga näringsämnen kan äldre människor enkelt behålla sin vitalitet och hälsa. Läs mer om den svenska upptäckten som öppnar upp för en bättre hälsa på äldre dar.

  Är du orolig över att åldras? Nu finns det ingen större anledning till att vara det. För att hålla sig frisk och bibehålla sin livskvalitet kan två viktiga näringsämnen läggas till i den dagliga kosthållningen. Svenska forskare har visat att kombinationen av selen och coenzym Q10 gör en anmärkningsvärd skillnad för hälsan och välbefinnandet hos äldre personer. Studien leddes av doktor Urban Alehagen, en kardiolog från Linköpings universitet och publiceras i den kända tidsskriften Biofactors.

  Gjorde rubriker över hela världen
  Det är inte första gången Alehagen och hans team upptäckt potentialen hos dessa två näringsämnen. År 2013 kom deras allra första studie som visade att selen (SelenoPrecise) och coenzym Q10 (Bio-Quinone Q10) som gavs till en stor grupp friska och äldre personer förbättrade deras livskvalitet på olika sätt. Denna studie, som heter KiSel-10, publicerades i tidsskriften International Journal of Cardiology och gjorde rubriker över hela världen.

  Nya och övertygande bevis
  Ända sedan publiceringen av denna banbrytande studie, som inkluderade 443 män och kvinnor i åldersgruppen 70-88 år, har Alehagen och hans team av forskare gjort nya analyser av de ursprungliga blodproverna som togs under den fyraårsperiod där studiedeltagarna fick antingen den aktiva behandlingen eller matchande placebo. Vid varje ny analys fick forskarna nya och övertygande bevis för att kosttillskotten verkligen gör skillnad.

  En länk till hjärtat
  Den senaste studien, som är den 12:e publicerade studien baserad på de ursprungliga resultaten av KiSel-10, bekräftade att de två kombinerade kosttillskotten verkligen kan hjälpa äldre människor att behålla sin livskvalitet och hälsa i allmänhet. I den här studien tittade forskarna närmre på ett fenomen som kallas fibros, vilket inte är ovanligt vid ökande ålder. Fibros är ärrvävnad som utvecklas i hjärtmuskeln och som minskar hjärtstyrkan.

  Dessa två produkter ändrar begreppet att bli gammal
  SelenoPrecise är en unik, patenterad, organisk selenjäst med dokumentation som visar att 88,7% av selenhalten absorberas i kroppen. Det är oerhört bra, eftersom vi behöver selen som bland annat:

  • bidrar till att bibehålla ett normalt immunsystem
  • bidrar till normal sköldkörtelfunktion
  • hjälper till att skydda celler mot oxidativ stress


  Den dos selen som varje deltagare i den aktiva behandlingsgruppen fick var 200 mikrogram per dag. Detta är ungefär fyra gånger mer än vad den genomsnittliga europén får i sig via kosten.

  Minskar trötthet och utmattning
  Den andra beredningen som används i detta banbrytande och mycket omfattande forskningsprojekt är Bio-Qinon Q10, som innehåller högkvalitativt, kroppsidentiskt coenzym Q10 och C-vitamin, vilket bidrar till att minska trötthet och utmattning.

  Coenzym Q10 är en vitaminliknande substans som finns i de cellulära kraftverken - eller mitokondrierna - där energi produceras. Kroppen kan  tillverka coenzym Q10, men när vi blir äldre minskar vår endogena produktion av ämnet. För äldre människor är Q10-produktionen bara en bråkdel av vad den var när de var i början av tjugoårsåldern. Därför har Bio-Qinon Active Q10  blivit ett populärt kosttillskott för seniorer.

  Värdefull forskning
  De tolv studier som Urban Alehagen och hans kollegor har publicerat hittills anses vara mycket användbara för att förstå åldrandet och hur det påverkar människor. Samtidigt visar denna värdefulla forskning hur man kan bibehålla livskvaliteten med hjälp av naturliga ämnen som verkar spela en roll för att upprätthålla god hälsa.

   

  Läs mer om SelenoPrecise här

  Läs mer om Bio-Qinon Q10 här