Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Ny 100% växtbaserad kapsel: Q10 för veganer och vegetarianer
   
   

  Ny 100% växtbaserad kapsel:

  Q10 för veganer och vegetarianer

  Pharma Nord lanserar nu Q10 Green, en vegetabilisk version av Bio-Qinon Active Q10 Gold. Kapslarna till Q10 Green (Phytocaps®) baseras på en helt ny teknologi, utvecklad och tillverkad av Pharma Nord. Precis som de andra Q10-produkterna från Pharma Nord innehåller denna nyhet coenzym Q10 med mycket god biotillgänglighet.

   
  Pharmanord image

  Kapslar gjorda av grönsaker

  De mjuka kapslarna som omsluter Q10 Green är baserade på potatis, ärtor och majs. Pharma Nords produktutvecklare har ägnat mer än tre år åt att utveckla och testa de nya vegetabiliska kapslarna, detta för att kunna erbjuda veganska och helt naturliga kapslar som samtidigt lever upp till Pharma Nords strikta kvalitetskrav.

  Till skillnad från huvuddelen av mjuka kapslar på marknaden har Pharma Nord valt att inte använda ämnet hydroxipropylmetylcellulosa (HPMC). HPMC är ett halvsyntetiskt ämne som tillverkas av trämassa eller bomull och som behandlas med syra.

   
  Pharmanord image

  Biotillgänglig - precis som den ursprungliga versionen

  Q10 Green är perfekt för dem som vill ha en biotillgänglig Q10-produkt utan ingredienser med animaliskt ursprung. Det enda som skiljer den veganvänliga Q10 Green från Bio-Qinon Active Q10 Gold är kapslarna. Q10-innehållet i Q10 Green har alltså samma goda biotillgänglighet som Pharma Nords övriga Q10-produkter.

  Anledningen till att Pharma Nord kan framställa Q10-produkter med utomordentlig biotillgänglighet är, utöver råvara av farmaceutisk kvalitet och tillverkning enligt högsta standard, en patenterad tillverkningsmetod som gör Q10-formulan biotillgänglig. Utan denna metod skulle Q10-molekylerna naturligt klumpa ihop sig till olösliga kristaller som är svåra för kroppen att ta upp. Pharma Nords Q10-formula visar bättre biotillgänglighet än något annat Q10-märke på marknaden.

   

  Dokumenterad i banbrytande studier

  Pharma Nord har blivit utvalda att tillhandahålla Q10-kapslar till de banbrytande studierna Q-Symbio (JAAC Heart Failure, 2014) och KiSel-10 (International Journal of Cardiology, 2013). Forskarna bakom studierna ville vara säkra på att använda ett Q10-tillskott med dokumenterad kvalitet och effekt.

   

  Q10 i maten och i kroppen

  Vi människor kan syntetisera Q10 och förmågan att producera ämnet är som bäst i början av tjugoårsåldern. Därefter minskar den kroppsegna produktionen stadigt. Kroppens bildning av ämnet kan också försämras av vissa sjukdomar. Vi får i oss en del Q10 från maten vi äter, men inte samma i mängder som den kroppsegna produktionen. Studier visar att tillskott med Pharma Nords Q10-formula inte påverkar kroppens egna produktion av ämnet.