Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Magnesium är viktigare än vad du kanske tror
  Om du är osäker på vad magnesium är bra för, fortsätt då att läsa och ta reda på hur denna mineral kan hjälpa dig.

  Visste du att magnesium är en del av mer än 300 olika enzymer i kroppen? Inte? Då är du långt ifrån den enda som inte känner till det. Enligt en ny amerikansk konsumentundersökning trodde endast ett fåtal personer att magnesium var så viktigt för oss människor. Den relativt lilla men avslöjande undersökningen visade att det finns behov av bättre information om näringsämnen och deras inflytande på vår hälsa.

  Håller dina muskler i form

  Låt oss bara titta på vad magnesium verkligen gör. En av de viktigaste egenskaperna hos detta ämne, som vi får från bland annat spenat, pumpafrön, mandel och avokado, är att bidra till normal muskelfunktion. Som du vet har du muskler överallt i kroppen. Det handlar inte bara om biceps, triceps och lårmuskler. Ditt hjärta är också en muskel – och den mest viktigaste – och det är avgörande att hjärtat fungerar som det ska. Du har också en så kallad slät muskelvävnad som till exempel finns i tarmkanalen.

  Bra för benstommen

  Magnesium bidrar också till bibehålla normala ben och tänder. Tänk dig då hur viktigt magnesium är när du växer upp. Magnesium säkerställer att mängden kalcium i de olika vävnaderna regleras och hjälper kalcium in i bencellerna, till kalciumets fördel. Omvänt bidrar magnesium till att muskelceller och andra celler i våra mjukvävnader inte översvämmas med kalcium, vilket inte har någon fördelaktig effekt i stora mängder där.

  Håller nerverna lugna

  Magnesium hjälper också vårt nervsystem att fungera ordentligt genom att bidra till normal funktion av nervsystemet. Ett normalt nervsystem är viktigare än vad du kanske tror. Tänk bara på hur många kroppsfunktioner nervsystemet hjälper till att kontrollera, allt från muskelkontraktioner, hjärtaktivitet, reaktionsförmåga etc. Stress är något som kan leda till obalans i nervsystemet, så om du känner dig stressad är det viktigt att du får tillräckligt med magnesium för att hålla nerverna i schack.

  Underskott av magnesium?

  Vanliga orsaker till ett underskott av den viktiga mineralen är på grund av till exempel medicinering eller andra tillstånd som exempelvis stor alkoholkonsumtion och genetiska orsaker menar Lena Hultén professor i klinisk nutrition och verksam vid Institutionen för medicin, Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg i en artikel i Göteborgsposten den 8 april 2018. - De allra flesta som äter bra och mår väl har inget problem med underskott av magnesium anser Lena Hultén.

  Bio-Magnesium – En pålitlig magnesiumkälla

  Magnesium bidrar till normal energigivande ämnesomsättning och hjälper till att minska trötthet och utmattning. Så om du ofta känner dig trött kan du behöva titta på om du äter tillräckligt med magnesiumhaltiga livsmedel. Ett alternativ kan vara att ta Bio-Magnesium, vilket på ett praktiskt och tillförlitligt sätt kan garantera dig en tillräcklig mängd magnesium varje dag. Bio-Magnesium innehåller tre olika magnesiumsalter i en speciellt utvecklad tablett som löser sig snabbt och garanterar god absorption och biotillgänglighet.

  Läs mer om Bio-Magnesium här

   

  Titta på videon hur bra Bio-Magnesium löser sig jämfört med andra produkter på marknaden.