Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Forskning inom vitalitet på cellnivå leder till nytt tillskott
   

  Vi vet alla att vår livsstil påverkar hur länge i livet vi är pigga och mår bra. På senare år har forskare börjat intressera sig för ämnet NADH, vilken roll det spelar för våra celler samt om det kan göra skillnad att ta ämnet som tillskott. 

  Det låter ju så enkelt, att äta hälsosamt, träna ordentligt, vila, få tillräckligt med sömn och att undvika stress. Samtidigt som vardagen susar förbi med tidsbrist och frestande erbjudanden, vilket gör det svårt att leva hälsosamt.

   
  Pharmanord image

  NADH finns i cellerna

  Våra celler åldras, blir tröttare och till slut så dör de. Som tur är kan vi bilda nya celler som är kopior av de gamla, ända till den dagen då kopiorna blivit så dåliga att de inte klarar av arbetet längre. Därför är cellerna, och energin som driver dem, centrala för vår livskvalitet. I den processen använder cellerna NADH och dess oxiderade form NAD+.

  NADH och NAD+ bildas från B-vitaminet niacin, men denna omvandling minskar med åldern. Vår kropp har som högst produktion av NAD+ i mitten av tjugoårsåldern och sedan sjunker den. Orsaken till minskningen är inte klarlagd men att det är förknippat med åldrande är något som forskare börjar bli ganska säkra på.

  NADH har i studier visats kunna bidra till att höja nivån av NAD+ i cellerna. Med denna kunskap har forskarna gjort flera olika studier som har med bland annat åldrande att göra.

   

  Biotillgängligt tillskott med långsam frisättning

  Bio-NADH är ett kosttillskott som passar bra in i Pharma Nords utbud av tillskott för alla som vill investera i sin hälsa. Sedan starten för 40 år sedan har Pharma Nord forskat, dokumenterat och utvecklat kosttillskott med fokus på hög biotillgänglighet och kvalitet.

  I och med lanseringen av Bio-NADH har ytterligare en spännande produkt kommit ut på marknaden. Pharma Nords Bio-NADH innehåller NADH samt niacin. Niacin bidrar till normal energigivande ämnesomsättning och till att minska trötthet och utmattning. 

  Formulan är en så kallad slow release, som ser till att de aktiva substanserna frisätts långsamt och stabilt ut i kroppen. Detta säkerställer ett bättre upptag av de aktiva ämnena. 

  Våra kroppar gör sig vanligtvis snabbt av med överskott av vattenlösliga B-vitaminer som niacin. Med den långsamma frisättningen ser vi till att mängden inte bara utsöndras, utan skickas ut i kroppen allteftersom kroppen faktiskt behöver den.