Sweden | Select other Country

Fri frakt

Betydelsen av D-vitamin har nu fastslagits av en dansk forskargrupp
Danska forskare rekommenderar D-vitamin

På vintern får vi inte tillräckligt med sol för att kroppen själv ska kunna bilda tillräckligt av det viktiga D-vitaminet.

Forskare har under de senaste åren funnit att D-vitamin är viktigt för vår hälsa. Studier har till exempel visat att D-vitamin bibehåller ben och tänder samt stöder kroppens muskelfunktioner och immunsystem.

En stor dansk studie har fastställt betydelsen av D-vitamin. Studien har just publicerats i den välrenommerade medicinska tidskriften British Medical Journal.
Forskare från Herlev Hospital och Köpenhamns Universitet har följt 96,000 danskar i upp till 19 år och genom en särskild genanalys dokumenterat fördelarna med att ha normala D-vitaminnivåer i blodet. Studien anses banbrytande och kan ge upphov till en debatt om hur mycket D-vitamin som är nyttigt.


I Danmark och Sverige är nivån av D-vitamin hos befolkningen generellt låg, och de flesta av oss kan därför dra nytta av ett tillskott. En vanlig vitamintablett innehåller oftast bara 5-10 mikrogram D-vitamin, så du kan utan att oroa dig ta ytterligare ett tillskott på 20 eller 38 mikrogram, även om du äter en daglig multivitamin.

Goda skäl att välja D-Pearls

Vitamin D tillhör gruppen fettlösliga vitaminer och bör därför helst tas tillsammans med fett för att absorberas ordentligt av kroppen.

Därför utvecklade Pharma Nord preparatet D-Pearls. De små runda ”pärlorna” av mjukt gelatin innehåller 20 eller 38 mikrogram naturligt D3-vitamin upplöst i kallpressad olivolja. D-Pearls kan användas av vegetarianer utan problem. D-vitamin stöder bibehållande av normal benvävnad och tänder liksom upptaget av kalcium.

Läs mer om D-Pearls här
 

Till första sidan

Företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför vetenskapligt välgrundade kosttillskott och läkemedel baserade på optimal biotillgänglighet, säkerhet och dokumentation.

Adress 

Pharma Nord
Box 8134
Spånga
Sverige

Öppettider 

Måndag - torsdag: 8.30 - 17.00
Fredag: 9.00 - 15.00

 

Tlf: (+46) 08-36 30 00  Fax: (+46) 87 60 97 20   

         
Master card logoVisa Card
Postnord logo
Klicka här för att kontrollera om webbplatsen är laglig