Sweden | Select other Country

Fri frakt

Betydelsen av D-vitamin har nu fastslagits av en dansk forskargrupp
Danska forskare rekommenderar D-vitamin

På vintern får vi inte tillräckligt med sol för att kroppen själv ska kunna bilda tillräckligt av det viktiga D-vitaminet.

Forskare har under de senaste åren funnit att D-vitamin är viktigt för vår hälsa. Studier har till exempel visat att D-vitamin bibehåller ben och tänder samt stöder kroppens muskelfunktioner och immunsystem.

En stor dansk studie har fastställt betydelsen av D-vitamin. Studien har just publicerats i den välrenommerade medicinska tidskriften British Medical Journal.
Forskare från Herlev Hospital och Köpenhamns Universitet har följt 96,000 danskar i upp till 19 år och genom en särskild genanalys dokumenterat fördelarna med att ha normala D-vitaminnivåer i blodet. Studien anses banbrytande och kan ge upphov till en debatt om hur mycket D-vitamin som är nyttigt.


I Danmark och Sverige är nivån av D-vitamin hos befolkningen generellt låg, och de flesta av oss kan därför dra nytta av ett tillskott. En vanlig vitamintablett innehåller oftast bara 5-10 mikrogram D-vitamin, så du kan utan att oroa dig ta ytterligare ett tillskott på 20 eller 38 mikrogram, även om du äter en daglig multivitamin.

Goda skäl att välja D-Pearls

Vitamin D tillhör gruppen fettlösliga vitaminer och bör därför helst tas tillsammans med fett för att absorberas ordentligt av kroppen.

Därför utvecklade Pharma Nord preparatet D-Pearls. De små runda ”pärlorna” av mjukt gelatin innehåller 20 eller 38 mikrogram naturligt D3-vitamin upplöst i kallpressad olivolja. D-Pearls kan användas av vegetarianer utan problem. D-vitamin stöder bibehållande av normal benvävnad och tänder liksom upptaget av kalcium.

Läs mer om D-Pearls här