Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Bättre minne med Ginkgo biloba - välj en säker och dokumenterad produkt
   

  Om man har en hjärna i dimma innebär det ofta att man har svårt att hålla koncentrationen, blir yr eller får minnesbesvär, vilket står i vägen för många människors välmående. Men extrakt från trädet Ginkgo biloba kan hjälpa – vilket uppmärksammas i senaste numret av tidningen Kurera. Men det är viktigt att välja ett säkert och dokumenterat läkemedel.

  Många av oss är rädda för att få minnesproblem som i sin tur kan påverka livskvaliteten. Eftersom en aktiv livsstil bidrar till att vi håller huvudet skarpt är det extra viktigt med utmanande uppgifter för hjärnan så den får jobba samt en hälsosam livsstil. 

  Vid minnesbesvär och koncentrationssvårigheter kan du prova det traditionellt växtbaserade läkemedelet Bio-Biloba, som innehåller extrakt av bladen från Ginkgo biloba. I en artikel i senaste numret av Kurera förklaras hur Gingko biloba påverkar minnet och livskvaliteten när vi blir äldre.

   

  De aktiva substanserna är viktiga för effekten

  De aktiva substanserna i extraktet av Ginkgo biloba kallas ginkgoflavonglykosider och terpenlaktoner. När du väljer ett Ginkgo biloba-preparat är det viktigt att se till att det Ginkgo biloba-extrakt som används är standardiserat i förhållande till dessa ämnen för att säkerställa bästa effekt.
  Det räcker inte att preparatet har ett högt innehåll av Ginkgo biloba-extrakt, eftersom detta inte på något sätt garanterar goda mängder av ginkgoflavonglykosider och terpenlaktoner.

   

  En dokumenterad och testad produkt

  I Sverige finns Ginkgo biloba som ett traditionellt växtbaserat läkemedel, Bio-Biloba, vilket är en standardiserad och dokumenterad produkt. Detta göra att den innehåller samma mängd aktiva substanser i varje tablett.

  Att det är viktigt att välja rätt produkt kan man tydligt se i brittisk forskning. I 18 av de mest sålda Ginkgo-produkterna på den brittiska marknaden mätte forskare antioxidant-aktiviteten i förhållande till innehållet av extrakt. Överraskande nog hade några av de produkter med lägsta graden av antioxidant-aktivitet deklarerat det högsta innehållet av extrakt.

  Det preparat som presterade bäst i studien var Bio-Biloba. Trots ett deklarerat extraktinnehåll som var 4-5 gånger lägre än flera av de mest koncentrerade produkterna hade Bio-Biloba den mest effektiva antioxidant-aktiviteten.

  Orsaken till detta är att Bio-Biloba har ett högt innehåll av de biologiskt aktiva ämnena flavonglykosider och terpenlaktoner.