Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Allt fler svenskar diagnostiseras med D-vitaminbrist
  Antalet svenskar som får diagnosen D-vitaminbrist har ökat explosionsartat de senaste åren, det visar statistik som SVT Nyheter presenterar på sin hemsida. År 2004 diagnostiserades endast nio personer i Sverige med D-vitaminbrist. Tio år senare fick hela 1030 personer samma diagnos. Även D-vitamin utskrivet av läkare har ökat kraftigt. 2006 fick 14964 personer D-vitamin utskrivet av läkare, 2015 hade siffran ökat till så mycket som 126041 personer.

  Hög tid att fylla på kroppens lager
  Den främsta källan till D-vitamin är solen men kosten bidrar också med en viss mängd, särskilt livsmedel som fet fisk och berikade mejeriprodukter. Under vinterhalvåret kan vi inte tillverka vitamin D från solen och därför är det en god idé att ta tillskott under den mörka årstiden.

  Många viktiga funktioner
  Receptorer som binder vitamin D finns överallt i kroppen, vilket skvallrar om att vitaminet har många olika funktioner. Bland annat spelar vitamin D en viktig roll i bibelhållandet av normala tänder och ben och i att bidra till en normal funktion av immunsystemet samt en normal muskelfunktion.

  Solskyddsmedel hämmar hudens tillverkning
  Vissa experter tror att den omfattande användningen av solskyddsmedel kan vara en del av förklaringen till varför så många har brist på vitamin D. Med en solskyddsfaktor högre än 8 blockeras nämligen hudens tillverkning av vitaminet. En halvtimme utan solskyddsmedel en sommardag täcker kroppens omedelbara behov av vitamin D, stannar man längre än så i solen bör man använda solskyddsmedel.

   

  Därför absorberas D-Pearls så effektivt

  Det finns många vitamin D-preparat på marknaden och det är inte alltid lätt att veta vilket som är bäst. Vitamin D är fettlösligt, vilket innebär att det absorberas överlägset bäst om det tas i kombination med olja.

  D-Pearls innehåller 20, alternativt 38, mikrogram biologiskt aktivt vitamin D3 upplöst i kallpressad olivolja och inkapslat i små, lättsvalda kapslar.

  D-Pearls har testats på en grupp norska idrottare i en studie på universitetet i Oslo. Testpersonerna fick en hög eller en låg dos vitamin D (76 respektive 38 mikrogram) alternativt placebo. Båda doserna D-Pearls absorberades effektivt hos försökspersonerna.


  Källa: ”Effekt av vitamin D-tilskudd på 25(OH)D status” (André Colin Klæboe Baumann), University of Oslo, July 2013.


  Fördelarna med D-Pearls är många

  • Beredningen görs enligt exakt samma stränga kvalitetskrav och dokumentationskrav som används vid tillverkning av läkemedel.
  • De små gelatinkapslarna ("pärlor") är lätta att svälja.
  • Du behöver bara ta en kapsel per dag.
  • Kapslarna är förpackade i blister vilket ökar hållbarhet och hygien.
    

  Läs mer om D-Pearls här