Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  50 000 blodprover dokumenterar effekten av Q10 och selen
  Hälsonytt
  - till dig som vill ta ansvar för din egen hälsa

  50 000 blodprover dokumenterar effekten av Q10 och selen

  Noggrant utformade och väl genomförda studier dokumenterar hur ett näringsämne absorberas i blodet och hur det fungerar i kroppen. Denna dokumentation är också en garanti för att konsumenter inte slösar bort sina pengar på verkningslösa produkter. Ett utmärkt exempel på en noggrant utformad och väl genomförd studie är den svenska KiSel-10-studien.
  Som tillverkare av kosttillskott vill man gärna hävda att produkterna är bättre än konkurrenternas. Det är svårt för konsumenten att veta om det vi påstår verkligen stämmer.
  Vad gäller SelenoPrecise och Bio-Qinon Active Q10, två av Pharma Nords mest sålda produkter, är dokumentationen gedigen. Fler än 150 kliniska studier har utförts på dessa produkter, så konsumenterna kan vara säkra på att preparaten absorberas i kroppen och fungerar som förväntat. Dessutom har ett otroligt intressant svenskt forskningsprojekt, som resulterat i flertalet vetenskapliga publikationer, pågått de senaste åren.

  KiSel-10

  Ökad livskvalitet med selen och Q10

  Den intressanta studien kallas för KiSel-10-studien och originalstudien publicerades 2013 i den ansedda tidskriften International Journal of Cardiology.
  Studien genomfördes bland annat av forskare från Linköpings universitetssjukhus och Karolinska Institutet i Stockholm. Totalt deltog 443 äldre friska män och kvinnor i den fyra år långa studien som visade att ett dagligt tillskott med Pharma Nords selenjäst och Q10 ökade livskvaliteten på olika sätt.

  50 000 blodprover kan inte ljuga

  Som en del av studien samlade forskarna med jämna mellanrum in blodprover från deltagarna. Det blev totalt över 50 000 blodprover. Proverna visade tydligt att både selen- och coenzym Q10-tillskotten absorberades väl. Detta är naturligtvis nödvändigt för att produkterna ska ha någon effekt.
  Med hjälp av ultraljud och andra mätmetoder upptäckte forskarna också effekter av de två produkterna. När KiSel-10-studien hade publicerats beslutade forskarna att titta närmare på blodproverna och studera i detalj hur selen och coenzym Q10 påverkar kroppen.

  Pharma Nord

  Effekten visas på markörer

  Blodproverna visade sig bidra med en mängd användbar information. Vi människor har ett antal olika biologiska markörer i vårt blod. Dessa markörer ger användbar information om vår hälsa. Biomarkörer är som fingeravtryck vars nivåer kan mätas för att identifiera olika hälsotillstånd.
  Det svenska forskarteamet analyserade noggrant blodproverna för att se hur specifika markörer reagerade på tillskotten med selen och coenzym Q10. Detta massiva arbete har resulterat i ytterligare 19 publicerade delstudier.

  Solida bevis på produkternas biotillgänglighet

  Vad som gör detta svenska forskningsprojekt så spektakulärt är att det verkligen går in i detalj. De publicerade artiklarna dokumenterar inte bara produkternas absorption och effekt. Nivåerna för de olika biomarkörerna ger faktiskt en detaljerad bild av hur preparaten fungerar inuti organismen.
  Kombinationen av absorption och effekt kallas biotillgänglighet. De svenska forskarnas omfattande arbete ger ett grundligt bevis på att både SelenoPrecise och Bio-Qinon Active Q10 är mycket biotillgängliga produkter.
  Du kan läsa mer om SelenoPrecise och Bio-Qinon Active Q10 här:

  Du får detta mejl eftersom du lämnat din e-postadress till Pharma Nord vid en tidigare föreläsning eller event riktat till yrkesverksamma i hälsobranschen.


  Du kan när som helst klicka här för att avregistrera nyhetsbrevet