Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  30 års forskning ger dig svaret, så varför vänta med att ta selen?
  En grupp europeiska forskare har just presenterat ett nytt och spännande bevis på att spårämnet selen verkligen gynnar oss människor.

  Du vet säkert att spårämnet selen är bra för dig. Men vet du hur viktigt det verkligen är? Vet du varför du behöver det? Och vet du var du kan hitta svaren på dessa frågor? Om du verkligen bryr dig om din hälsa, är det definitivt värt att spendera en minut eller två på en Google-sökning.

  • Studien publiceras i den ansedda vetenskapliga tidskriften IJC
  • Den visar varför selenstatus är så viktig
  • Den är baserad på inte mindre än 521,448 studiedeltagare

  Vad är selen?
  Selen är ett mineral, ett så kallat spårämne, vilket innebär att det endast behövs i spår-mängder för bibehållande av människans hälsa. Innehållet av selen i grödorna varierar från land till land beroende på nivåerna av jordens näringsämnen i den specifika regionen. Finländarna har hittat ett sätt att ta itu med problemet med låga nivåer av selen i jorden. De introducerade selenberikning av handelsgödsel genom lag för att säkerställa en tillräcklig selenstatus hos den finländska befolkningen.


  Immunhälsan och sköldkörtelfunktion
  Två av selens verkligt viktiga uppgifter är att stöda normal funktion hos immunförsvaret och sköldkörteln.

  Sköldkörteln styr kroppens ämnesomsättning. Om denna körtel inte fungerar korrekt finns det en ökad risk för

  • viktproblem
  • nagel- och hårproblem
  • hudproblem

   

  SelenoPrecise
  Pharma Nord har utvecklat en unik (patenterad) organisk selenjäst som har exceptionellt bra biotillgänglighet. Studier dokumenterar att 88,7% av selenet från denna specifika selenkälla effektivt absorberas i kroppen.

  Använt i svensk studie
  SelenoPrecise valdes av ett svenskt forskarteam, som fastställde en signifikant positiv effekt av selen på äldre personer i den allmänt citerade Kisel-10-studien (som du också kan hitta på Google).

  Klicka här för att läsa mer om Pharma Nords SelenoPrecise