Innehåll per dagsdos: | 1 tablett | % DRI* | |
---|---|---|---|
Fermenterat rödris | 83,3 mg | Ej fastställt | |
varav monakolin K | 2,5 mg |
* DRI = dagligt referensintag
Produktfakta
Rekommenderad daglig dos:
1 tablett dagligen för personer över 18 år.
Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas.
Rekommenderas inte till gravida eller ammande, personer över 70 år eller dem som tar andra produkter som innehåller fermenterat rödris eller kolesterolsänkande läkemedel.
Rådfråga läkare om du upplever några hälsoproblem.
Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.
Lämplig för vegetarianer och veganer.
Nettovikt: 120 tabletter = 55 g
Ingredienser:
Fyllnadsmedel: mikrokristallin cellulosa
Klumpförebyggande medel: kalciumfosfater
Pulver av fermenterat rödris (Monascus purpureus)
Ytbehandlingsmedel: magnesiumsalter av fettsyror, hydroxipropylmetylcellulosa
Konsistensmedel: kiseldioxid
Färgämne: järnoxider
Förvaring:
Förvaras i rumstemperatur.
Bör ej förvaras i direkt solljus.
Förvaras utom räckhåll för små barn.
Förledet bio i produktnamnet relaterar till att produkten har bio-tillgänglighet.
Vad är Bio-Rödris Naturell?
Bio-Rödris Naturell är tabletter som innehåller 83,3 mg pulver av fermenterat rödris. Innehållet av monakolin K är standardiserat till 2,5 mg per tablett.
Bio-Rödris Naturell tillverkas under strikt farmaceutisk kontroll i Danmark och kontrolleras för föroreningar som citrinin, aflatoxin, dioxiner och tungmetaller.
Fermenterat rödris tolereras väl
Studier har visat att produkter med fermenterat rödris i allmänhet tolereras väl, men innehållet av monakolin K kan variera avsevärt. Vissa produkter innehåller mycket liten eller ingen mängd monakolin K. Det är därför viktigt att välja en produkt med deklarerad mängd monokolin K.
Vad är fermenterat rödris?
Fermenterat rödris är ett rödlila pulver som tillverkas enligt en noga utförd fermenteringsprocess. Fermenterat rödris får sin karaktäristiska färg eftersom en speciell typ av jäst, Monascus purpureus, odlas på riset. Fermenterat rödris innehåller naturligt ämnen som kallas monakoliner, vilka alla identifieras med en egen bokstav, så som monakolin K. Dessutom innehåller fermenterat rödris ett antal omättade fettsyror och fytosteroler.
I Asien är fermenterat rödris vanligt vid matlagning och konservering och i Kina kan användningen spåras tillbaka tusentals år i historien