30 års forskning ger dig svaret, så varför vänta med att ta selen?

En grupp europeiska forskare har just presenterat ett nytt och spännande bevis på att spårämnet selen verkligen gynnar oss människor.

Du vet säkert att spårämnet selen är bra för dig. Men vet du hur viktigt det verkligen är? Vet du varför du behöver det? Och vet du var du kan hitta svaren på dessa frågor? Om du verkligen bryr dig om din hälsa, är det definitivt värt att spendera en minut eller två på en Google-sökning.
 

 • Studien publiceras i den ansedda vetenskapliga tidskriften IJC
 • Den visar varför selenstatus är så viktig
 • Den är baserad på inte mindre än 521,448 studiedeltagare
   

Vad är selen?
Selen är ett mineral, ett så kallat spårämne, vilket innebär att det endast behövs i spår-mängder för att bibehållande av människans hälsa. Innehållet av selen i grödorna varierar från land till land beroende på nivåerna av jordens näringsämnen i den specifika regionen. Finländarna har hittat ett sätt att ta itu med problemet. De introducerade selenberikning av handelsgödsel genom lag för att säkerställa en tillräcklig selenstatus hos den finländska befolkningen.


Immunhälsan och sköldkörtelfunktion
Två av selens verkligt viktiga uppgifter är att stöda normal funktion hos immunförsvaret och sköldkörteln.

Denna körtel styr kroppens ämnesomsättning. Om sköldkörteln inte fungerar korrekt finns det en ökad risk för

 • viktproblem
 • nagel- och hårproblem
 • hudproblem
   

SelenoPrecise
Pharma Nord har utvecklat en unik (patenterad) organisk selenjäst som har exceptionellt bra biotillgänglighet. Studier dokumenterar att 88,7% av selenet från denna specifika selenkälla effektivt absorberas i kroppen.
 

Använt i svensk studie
SelenoPrecise valdes av ett svenskt forskarteam, som fastställde en signifikant positiv effekt av selen på äldre personer i den allmänt citerade Kisel-10-studien (som du också kan hitta på Google).

Finland gödslar med selen
 

Sverige är ett selenfattigt land precis som Finland.
År 1985 beslutade den finska regeringen att tillsätta selen i gödsel eftersom blodprov visade mycket låga halter av selen hos den finländska befolkningen. Det bedömdes att ett högre intag av selen skulle gynna den allmänna hälsan.
Efterhand observerades en ökning av selenvärdet i blodet hos populationen.

Se denna 28 sekunder långa film om du
vill veta mer.

Köp det bästa selentillskottet på marknaden - och spara 20% på ditt köp

Kvalitet kostar - men det finns undantag. Vi har gjort ett sådant undantag med vad som bedöms vara det bästa selenpreparatet på marknaden.

Här är några goda skäl till varför SelenoPrecise är det bästa valet:

 • SelenoPrecise är originalet innehållande patenterad, organisk selenjäst med en dokumenterad biotillgänglighet på 88,7%
 • SelenoPrecise valdes av svenska forskare som testpreparat i Kisel-10-studien
 • SelenoPrecise innehåller fler än 30 organiska selenkomponenter och förser kroppen med samma naturliga variation som man får via en balanserad kost
 • SelenoPrecise dokumenteras i nästan 40 publicerade vetenskapliga studier


SelenoPrecise finns som monopreparat (endast selen) men används också som selenkälla i Pharma Nords preparat Bio-Selen + Zink och Bio-Antioxidant.

Den ursprungliga coenzym Q10formulan med dokumenterad biotillgänglighe

Det originala Q-Symbio Q10

Pharma Nord var först med att introducera Q10 på den europeiska marknaden. Bio-Qinon Q10 Gold är den ursprungliga formulan, som utvecklats i samarbete med ledande forskare för optimal biotillgänglighet.

Preparatet innehåller naturligt, jästfermenterat coenzym Q10 upplöst i en vegetabilisk olja, som garanterar utmärkt absorption i blodet. Bio-Qinon Q10 Gold är den officiella vetenskapsreferensen (gold standard) i ICQA (International Coenzyme Q10 Association).