Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Sojaolja | Renad, allergenfri och GMO-fri


  Sojaolja är en gulaktig vegetabilisk olja som utvinns ur sojabönor. Sojaoljan Pharma Nord använder skiljer sig mycket från sojaolja avsedd för matlagning.

  Sojaolja är inte ett hjälpämne med ett E-nummer utan en livsmedelsråvara, även om det i kosttillskottssammanhang också fungerar som ett hjälpämne. Sojaolja används både som matolja och även som fyllnadsmedel i vissa preparat.

  Sojaolja har ett högt innehåll av fleromättade fettsyror och ett lägre innehåll av mättade fettsyror. Sojabönor innehåller även ämnen som vissa kan vara överkänsliga mot. Vissa av dessa ämnen är östrogenliknande ämnen. De kallas även fytoöstrogener eller växtöstrogener. De finns i små mängder i all frukt och grönsaker. Sojaväxten har det högsta innehållet av fytoöstrogener. 

  Den sojaolja som Pharma Nord använder har inte mycket gemensamt med den sojaolja som går att köpa för att använda i matlagning.

  Pharma Nord använder en blandning av olika GMO-fria sojaoljor av farmaceutisk kvalitet och med olika viskositet, vilket innebär en blandning av mer eller mindre trögflytande oljor. Dessa oljor är helt renade från sojaprotein, såväl som östrogenliknande ämnen. Oljan kvalitetskontrolleras på ett externt laboratorium. Detta är anledningen till att vi inte behöver allergimärka vår sojaolja på färpackningarna.

  Det finns en försumbar mängd transfettsyra i sojaoljan i Pharma Nords Q10-produkter. Det beror på att vi behöver hydrera en del av sojaoljan för att uppnå den konsistens som krävs för att Q10-molekylerna ska absorberas optimalt i kroppen. För att sätta mängden i perspektiv: Ett glas mjölk innehåller 15 gånger så mycket transfett som sojaoljan i 1 kapsel Bio-Qinon Active Q10.