Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Magnesiumsalter av fettsyror | Stabilisator och emulgeringsmedel


  Magnesiumsalter av fettsyror är en förening mellan magnesium och fettsyror som hjälper till att binda aktiva ingredienser i tabletter och kapslar.

  Vid rumstemperatur är det ett vitt, smaklöst och luktfritt pulver. 

  Magnesiumsalter av fettsyror är ett fyllmedel som hjälper till att binda samman aktiva ingredienser i tabletter och kapslar.

  Magnesiumsalter av fettsyror beter sig inte annorlunda i kroppen än andra fetter som kommer från kosten. Det finns därför ingen begränsning i lagstiftningen för hur mycket som kan konsumeras. 

  Fettsyrorna kan komma från vegetabiliskt eller animaliskt ursprung. 

  Pharma Nords magnesiumsalter av fettsyror tillverkas i en industriell process där stearinsyra är kemiskt bunden till magnesiumoxid. Källan till stearinsyra är vegetabilisk. Den är baserad på palmolja (ej RSPO). Vegetabilisk stearinsyra framställs genom hydrering av vegetabilisk olja. Stearinsyra påverkar inte kroppens kolesterolbalans negativt.

  Det har tidigare väckts tvivel om hälsoproblem orsakade av magnesiumsalter av fettsyror, men detta har visat sig vara felaktigt. Allt blir giftigt om dosen är för hög. När det gäller magnesiumsalter av fettsyror måste man dagligen inta 2 500 milligram av ämnet per kilo kroppsvikt för att kunna se en begynnande toxisk effekt.

  Magnesiumsalter av fettsyror har E-nummer 470b.