Sök efter

    Sökresultat

    Avsluta

    Lecitin | Naturlig fosfolipid och emulgeringsmedel


    Lecitin är en naturlig fosfolipid i växter, djur och människor och har egenskapen att binda både vatten- och fettlösliga ämnen

    Lecitin finns naturligt i exempelvis sojabönor, solrosfrön och äggulor. Hos djur och människor är lecitin huvudkomponenten i cellmembran.

    Lecitin är ett emulgeringsmedel, vilket innebär att molekylen är vattenlöslig i ena änden och fettlöslig i den andra. Denna egenskap gör att det kan binda både vatten och fett. Lecitin kan därmed användas både som fuktgivande och emulgerande ingrediens. Lecitin används också som antioxidationsmedel.

    Lecitin kan användas antingen som aktiv ingrediens eller som hjälpämne. 

    Lecitinet i Curcumin Pharma Nord ingår i en patenterad teknologi som mikroinkapslar kurkuminpartiklarna, vilket ökar upptaget avsevärt. Det lecitin Pharma Nord använder utvinns ur soja och är GMO-fritt. 

    Lecitin har E-nummer 322.