Sök efter

    Sökresultat

    Avsluta

    Fettsyror | Naturligt emulgeringsmedel


    Det finns flera olika typer av fettsyror och dess användningsområden beror på fettsyrans längd och andra kemiska egenskaper.

    Fett är en undergrupp av lipider och består huvudsakligen av fettsyror, men även en liten mängd glycerol. En triglycerid består av en glycerolmolekyl till vilken tre fettsyror är fästa. När vi äter fett frigörs fettsyror från glycerolmolekylen i tarmen med hjälp av enzymer. De enskilda fettsyrorna kan ha olika längd och egenskaper. De vanligaste fettsyrorna är stearinsyra, palmitinsyra, oljesyra och myristinsyra, men även andra fettsyror kan användas.

    I Curcumin Pharma Nord används fettsyror som emulgeringsmedel, vilket gör att de binder samman vatten- och fettlösliga ämnen i preparatet. Detta hjälper till att öka absorptionen.

    I övriga preparat deklareras innehållet av fettsyror som respektive olja, t.ex. olivolja eller sojaolja.

    Fettsyror har E-nummer 570.