Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Var med i tävlingen om ett års förbrukning av Bio-Selen+Zink från Pharma Nord. Fyll i svaren på frågorna nedan senast den 15 maj 2020 för att delta i tävlingen.
  Tre vinnare utses och meddelas via mejl i slutet av maj. Lycka till!

  Alla som deltar i tävlingen samt tackar ja till att få Pharma Nords nyhetsbrev för utbildad fackpersonal får en ask SelenoPrecise.

  Tävlingsvillkor: Tävlingen arrangeras av Pharma Nord / Pharma Hus AB. Genom att delta i tävlingen accepteras tävlingsvillkoren. Tävlingen pågår fram till den 15 maj 2020. Det är endast möjligt att delta i tävlingen en gång per person. Det finns tre (3) vinster och vinnarna utses baserat på utslagsfrågan bland dem som har svarat korrekt på alla flervalsfrågor. Vinsten består av ett års förbrukning av produkten Bio-Selen+Zink. Vinnarna kontaktas via e-post efter den 15 maj 2020 och presenteras med för- och efternamn samt ort på denna sida.

  Om du har några frågor om tävlingsvillkoren är du välkommen att kontakta oss på 08-36 30 00.

  Här kan du läsa om SelenoPrecise
  Här kan du läsa om Bio-Selen+Zink

  Visste du - att sköldkörteln styr din ämnesomsättning?

   

  Tävlingen är nu avslutad och vinnarna utsedda.

  Stort grattis till Mariana Hagenmalm i Nynäshamn, Hélena Seger i Fors samt Madlene Isenhelm i Näsum, som har vunnit varsin årsförbrukning av Bio-Selen + Zink.

  Tack till alla er som deltog i tävlingen!
  Rätt svar på frågorna finns presenterade nedan i fetstil:

  1. Vad är sant om selen?
   - Immunsystemet producerar selen och ämnet behöver inte tillföras via kosten. 
   - Selen är ett livsviktigt (essentiellt) näringsämne som kroppen inte kan bilda själv. I norra Europa är jordbruksmarkerna selenfattiga och grödor odlade här innehåller låga nivåer selen jämfört med andra delar av världen.
   - Det finns inga funktioner i kroppen som behöver selen för att fungera. Det spelar ingen roll om vi får i oss selen via kosten eller inte.

  2. Selen stödjer 25-30 selenberoende selenoproteiner i kroppen som har en rad olika funktioner. Vilken relation har selen till immunsystemet?
   - Selen bidrar till att immunsystemet fungerar normalt.
   -
  Selen har ingen relation till immunsystemet.
   - Selen är inte essentiellt för immunsystemets funktion.

  3. Vilken relation har selen till ämnesomsättningen?
   - Selen har ingen relation till ämnesomsättnigen. 
   - Njurarna styr ämnesomsättningen i kroppen. Selen påverkar inte njurarnas normala funktion.
   - Sköldkörteln styr kroppens ämnesomsättning. Selen bidrar till att sköldkörteln fungerar normalt. 

  4. Pharma Nords patenterade selenjäst SelenoPrecise har ett dokumenterat upptag på 88,7 % och består av 20 olika organiska selenföreningar. Vilket påstående är felaktigt om upptag och biotillgänglighet av selen?
   - Alla selenprodukter absorberas lika bra.
   - Det är mycket lättare för kroppen att absorbera och nyttja organiskt selen från selenjäst än oorganiskt selen. 
   - Även biotillgängligheten för SelenoPrecise är hög, 74% av det absorberade selenet används av kroppens celler och inkorporeras i de olika proteinsystemen. 

  5. Hur många vetenskapliga studier har genomförts med SelenoPrecise och därigenom bekräftat dess biotillgänglighet och effekt?
   - 5
   - 25
   - Över 75

  6. Vilket påstående är felaktigt om SelenoPrecise?
   - Råvaran som används vid framställningen är av medicinsk kvalitet och produceras på Pharma Nords egen anläggning i Danmark.
   - Tillverkningen sker enligt livsmedelsstandard.
   - Produkten är lämplig för vegetarianer och veganer.

  7. Den patenterade selenjästen SelenoPrecise finns i alla Pharma Nords produkter som innehåller selen. Ett exempel är Bio-Selen+Zink som var den första Pharma Nord-produkten på den svenska marknaden. Bio-Selen+Zink är ett idealiskt antioxidantkomplex och innehåller fler näringsämnen utöver selen för cellskydd och immunsystem. Vilka?
   - Vitaminerna A, E, B6 och C samt zink.
   - Vitaminerna A, E, B6 och C samt krom.
   - Vitaminerna A, D, B6 och C samt zink.

  8. Selen behövs i kroppen för cellskydd och ett av de godkända hälsopåståendena för SelenoPrecise och Bio-Selen+Zink är “selen bidrar till skyddet av celler från oxidativ stress”. Vad är antioxidanter?
   - Antioxidanter är en speciell typ av örter.
   - Antioxidanter är inte viktiga för människan.
   - Antioxidanter är ämnen som kan neutralisera fria radikaler vilka är kemiskt instabila molekyler som reagerar med andra molekyler och startar kedjereaktioner.