Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Oöverträffad kvalitet

  En av grundpelarna i Pharma Nords filosofi är att alla produkter ska ha bästa möjliga upptag och effekt i kroppen. Det innebär att råvaror och tillverkningsmetoder alltid väljs och anpassas för att skapa produkter av högsta kvalitet. Resultatet av detta är produkter som konsekvent placerar sig som de ledande på marknaden i fristående tester och forskningsstudier. Bland annat bedömde en stor brittisk studie Pharma Nords Bio-Biloba som det bästa av 18 testade preparat.

  Pharma Nords patenterade organiska selenjäst SelenoPrecise® har en dokumenterad biotillgänglighet på 89%, den hittills högsta på marknaden. Pharma Nords Q10-produkt är internationell referensprodukt för organisationen International Coenzym Q10 Association, vilket visar att den uppfyller stränga krav på biotillgänglighet och dokumentation.

   

  Biverkningar

  En biverkning är en oönskad effekt av ett läkemedel eller ett naturmedicinskt preparat. Till dessa typer av preparat medföljer alltid en bipacksedel.

  Kosttillskott regleras av Livsmedelsverket eftersom de lagstiftningsmässigt jämställs med livsmedel. Därför är påståenden om medicinska effekter inte tillåtna, och därför anges inte heller några biverkningar. Dessa produkter har inte några bipacksedlar. Trots det kan det ibland hända att de leder till oönskade effekter.

  Om du får symtom som du inte väntat dig eller som inte nämns i bipacksedel eller annan medföljande produktbeskrivning bör du kontakta läkare. Viktigt: Om du får en allvarlig biverkning rekommenderas du att kontakta din läkare eller akutmottagning omgående.

  Din läkare kan bedöma om biverkningen gör att din behandling måste ändras. Läkaren kanske också rekommenderar dig att sluta använda en produkt. Läkaren kan rapportera biverkningar och viktiga upplysningar från din journal som kan hjälpa läkemedelsmyndigheterna i deras bedömning.

  Det går även bra att rapportera biverkningar via ett apotek eller direkt till Läkemedelsverket på myndighetens webbplats. Du kan rapportera biverkningar till Läkemedelsverket här.

  Om du har frågor om biverkningar, vilket även gäller biverkningar av kosttillskott och kosmetika, är du välkommen att kontakta Pharma Nord.