Sök efter

  Sökresultat

  Avsluta

  Hjälpämnen och ingredienser av högsta kvalitet

  Här kan du lära dig mer om de noggrant utvalda hjälpämnen och ingredienser som används i Pharma Nords produkter.

  Vid tillverkning av kosttillskott och växtbaserade läkemedel behövs oftast ett eller flera hjälpämnen. Tack vare hjälpämnen kan aktiva substanser i tabletter och kapslar hållas ihop och skyddas från mikroorganismer, UV-strålning samt luftens syre. Dessutom hjälper dessa ämnen till att reglera konsistensen, göra tabletterna lättare att svälja och ibland för att preparatet ska lukta, smaka eller se mer aptitligt ut.

  Hjälpämnen har ofta ett så kallat E-nummer, vilka används för livsmedelstillsatser som godkänts för användning i Europa. En del ingredienser används som hjälpämnen men har inget E-nummer eftersom de klassas som livsmedelsråvara, exempelvis grönt te och sojaolja. 

  Hjälpämnen kan vara i syntetisk form. Men det finns även naturliga hjälpämnen, exempelvis glycerol (E 422) som är en vanligt förekommande komponent i mat, och pektin (E 440) som finns naturligt i frukt och grönsaker.

  Pharma Nord tillverkar både kosttillskott och läkemedel. I all produktion efterföljer vi de strikta kraven för läkemedelstillverkning. Pharma Nord använder bara råvaror från leverantörer som har möjlighet att möta våra extremt höga kvalitetskrav. Även om vi har fullt förtroende för de råvaruleverantörer som vi har samarbetat med i flera år gör vi alltid vår egen analys av de råvaror vi får. Dessutom tas stickprov under tillverkningsprocessen. Självklart analyseras även de färdiga produkterna noggrant. 

  Alla råvaror är registrerade och levereras med unika partinummer så att de kan spåras genom hela tillverkningsprocessen.