Sök efter

    Sökresultat

    Avsluta

    Naturlig, högdoserad E-vitamin

    Kategori: Kosttillskott

    Utgått ur sortimentet. Klicka här för att se nya Bio-E-Vitamin.

    • Vitamin E-beredning från naturliga källor
    • Skyddar mot oxidativ stress
    • Varje kapsel innehåller d-α-tokoferol motsvarande 134 mg a-TE
    • Tillverkat under dansk farmaceutisk kontroll
    • GMO-fritt
    • Vetenskapligt testat

    Bio-E 134 mg

    Pharma Nord

    Relaterade produkter

    [Immunsystem & Antioxidanter|, Skönhet & Syn|, Vitaminer |]
    Skriv ut
    Innehåll per dagsdos: 1-2 kapslar    

     

    Vitamin E (d-alfa-tokoferol) 134-268 mg (200-400 IU)   1117% - 2234%*

    * av referensvärdet för det dagliga intaget.

    Produktfakta

    Dosering:
    1-2 kapslar dagligen.
    Rekommenderas inte under graviditet eller för ammande.
    Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas.

    Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

    Förledet Bio i produktnamnet relaterar till att produkten har bio-tillgänglighet.

    Nettovikt: 60 kapslar = 23,4 g

    Ingredienser:
    Vitamin E (d-a-tokoferol i naturlig form)
    Sojaolja
    Kapselskal: gelatin från nötkreatur
    Fuktighetsbevarande medel: glycerol

    Förvaring:
    Förvaras i rumstemperatur och ej i direkt solljus.
    Förvaras oåtkomligt för små barn.

    Vad är Bio-E?

    Bio-E är mjuka kapslar som innehåller renad olja från sojabönor och naturligt d-alfa-tokoferol (vitamin E). Varje kapsel innehåller 134 mg vitamin E. I likhet med andra fettlösliga vitaminer bör Bio-E intas med en måltid.

    Graviditet
    Bio-E rekommenderas inte för gravida och ammande kvinnor.

    Vad är vitamin E?

    E-vitamin är ett naturligt, fettlösligt vitamin av vegetabiliskt ursprung. Vitamin E består av en grupp fettlösliga substanser som är uppdelade i tokoferoler och tokotrienoler. Detta vitamin förekommer främst i livsmedel som innehåller fett och de två vanligaste typerna av vitamin E är alfa- och beta-tokoferol. Alfa-tokoferol anses vara den mest aktiva formen. Vitamintillskott innehåller vanligen antingen dl-alfa-tokoferol eller d-alfa-tokoferol, och den senare är den naturidentiska formen av vitaminet.

    Milligram och internationella enheter
    Vitamin E mäts i milligram (mg) och internationella enheter (IE).
    1 mg d-alfa-tokoferol = 1,49 lE

    Absorption och effekter av vitamin E
    E-vitamin absorberas i tunntarmen tillsammans med fett, absorptionen är ofullständig. Vid höga intag av vitamin E minskar den relativa absorptionen. Personer med en nedsatt förmåga att absorbera fett har även en minskad absorption av vitamin E från tunntarmen.

    Skyddar mot oxidativ skada
    Vitamin E transporteras i kroppen på samma sätt som fett (bundet till lipoproteiner) och distribueras till de flesta vävnader. Den fysiologiska effekten av E-vitamin tros hänga ihop med dess funktion som en antioxidant, då vitamin E förhindrar oxidation av omättade fettsyror. Vitamin E skyddar också vitamin A mot att förstöras. Behovet av vitamin E är proportionellt relaterat till intaget av fleromättade fettsyror.

    Utsöndring av E-vitamin
    Vitamin E är utsöndras troligen med gallan och därefter med avföringen. Vitamin E finns i bröstmjölk men har svårt att ta sig genom moderkakan.

    Naturliga källor till vitamin E
    Vitamin E finns främst i vegetabiliska livsmedel.
    Dock innehåller lever en hel del vitamin E.
    Andra naturliga källor till vitamin E är:

    • Nötter
    • Majsprodukter
    • Ägg
    • Ost
    • Fet fisk
    • Mjölk


    Djupfrysning gör att det vitamin E som finns i livsmedlet förlorar sin effekt.

    Försiktighet krävs
    Bio-E-Vitamin bör inte användas då K-vitaminbrist kan förekomma. Inte heller bör produkten tas om man är allergisk mot jordnötter, soja eller någon av de andra ingredienserna i produkten. Stora doser av vitamin E kan öka blödningsbenägenheten och bör därför inte tas 2 veckor före och efter operation.

     

    Hälsopåståenden

    EUs myndighet för livsmedelssäkerhet (EFSA) har utvärderat vetenskaplig dokumentation gällande positiv effekt på hälsan av olika verksamma ämnen. Följande hälsopåståenden är godkända:

    Vitamin E

    • Bidrar till att skydda cellerna från oxidativ stress

    trustpilot