Sweden | Select other Country

Fri frakt

Hur starkt är ditt sötsug?  


Visst kan man unna sig godsaker ibland. Men godsakerna kan på lång sikt ge negativa effekter på kroppen. Läs vidare om hur du kan hålla sötsuget i schack med krom – ett mineral du kan få från kosten eller från kosttillskott.


Många väljer ofta att äta en lättare lunch som till exempel sallad, sushi eller soppa och inte alltför ofta börjar hungern och sötsuget smyga sig på fram på eftermiddagen. Då händer det lätt att ”den där” bullen eller kakan slinker ner i magen på eftermiddagsrasten. Att handla i livsmedelsaffären när man är hungrig är heller ingen bra idé eftersom vi då gärna lockas av lättillgängliga godiserbjudande i kassakön. 

Negativ effekt på kroppen

Den vanligaste kostförändringen som de flesta svenskar vill göra är att äta mindre socker – ändå är det så svårt! Och den där bullen/kakan eller annat sött som vi sätter i oss erbjuder dock bara en tillfällig lindring av sötsuget. Detta på grund av den tillfälligt ökade energin men effekten avtar rätt snart och vi är tillbaka till sötsuget, det blir en ond cirkel. På lång sikt kan ett sådant okontrollerat sötsug ha en negativ effekt på kroppen.
 

Hur upprätthålla en normal blodsockernivå?


Ett viktigt spårämne och viktig mineral är krom vilket bidrar till normal metabolism av kolhydrater, fett och proteiner. Krom verkar genom att ingå ett komplex av aminosyror på insidan av cellerna, vilket bidrar till att säkerställa en stadig tillförsel av glukos från blodet till cellerna. Dessutom stödjer krom biologiska processer som är involverade i att upprätthålla normala blodsockernivåer. Kroppens kromreserv är cirka 4-6 mg och med ökande ålder kan koncentrationen av krom i olika vävnader falla avsevärt. Krom finns naturligt i öljäst, fisk, skaldjur, kött, bönor, grönsaker, mejeriprodukter, nötter och i vissa kryddor.


Godkänt krom-jäst


Med Bio-Chrom (organiskt bundet krom från kromjäst, ChromoPrecise®) kan man hjälpa kroppen att bibehålla normala blodsockernivåer och förhindra att dessa situationer uppstår. ChromoPrecise är den enda godkända kromjästprodukten i EU. Studier har visat att kromjäst ger det bästa upptaget.  Enligt EFSA absorberas organisk kromjäst upp till 10 gånger bättre än syntetiska kromformer, såsom krompikolinat och kromklorid.

Läs mer om Bio-Chrom här